5x Boeken voor Persoonlijke Groei
5x Boeken voor Persoonlijke Groei

5x Boeken voor Persoonlijke Groei 05-02-2021 | Boeken

Geef je leven vorm zoals jij dat wil

 

Groeien lukt beter met de juiste begeleiding. Dit kan door professionele hulp te zoeken maar als dat een stap te ver is dan zijn er vele wijzen die boeken hebben gesprekken om op weg te helpen. Ieder jaar verschijnen er tal van nieuwe boeken op het gebied van psychologie en persoonlijke ontwikkeling. Ik kan mij voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer kan zien.
Als coach deel ik een paar van mijn favoriete boeken met jou om het beste uit jezelf te halen. Wellicht kunnen deze boeken je helpen om een (extra) stap te zetten. Voeg deze toe aan je wishlist!

 

1. Start with the why

Succesvolle leiders en organisaties hebben één ding met elkaar gemeen: ze weten waarom ze doen wat ze doen. Ze opereren vanuit hun ”Why”. In de westerse wereld zijn wij gewend om vooral te leven vanuit ”What”. Wat doe jij in het dagelijks leven? Maar is het niet veel interessanter om te weten waarom jij van bepaalde zaken en activiteiten energie krijgt en van anderen juist niet? Als je weet waarom jij doet wat je doet dan werk je vanuit je kern en zijn de hoe en wat een uitkomst. Lees en ontdek!

 

 

 


 

 

 

2. Hoezo Perfect

Zie jij perfectionisme als een positieve eigenschap? Elke medialle heeft een keerzijde en dus kan perfectionisme verlammend werken. Streven naar perfectie kan je flink in de weg staan. Hoge mate van perfectionisme creëert stress en angst. Het beschadigt je zelfvertrouwen en het kan ervoor zorgen dat je je eenzaam en waardeloos voelt. En als je alsmaar bezig bent ‘alles voor iedereen’ te zijn, wat wil je zelf dan eigenlijk? Wie ben je dan? Is dit ook jouw ervaring? En ben je eraan toe om hier verandering in te brengen? Dan is dit boek voor jou.

 

 

 

 

 


 

 

3. De fontein maak wijze keuzes

Na de bestseller: ‘De fontein, vind je plek’, heeft Els een nieuw boek uitgebracht. Wil jij wijze keuzes maken in het leven waarmee jij het jezelf goed laat gaan? Met behulp van de metafoor van de fontein kun je antwoorden vinden op jouw levensvragen waardoor je voor een hoge levenskwaliteit in het heden en in de toekomst kunt zorgen. In dit boek word je meegenomen in de werking van de fontein op je relaties, je gezondheid, op je werk en in de maatschappij.

 

 

 


 

4. Durf te leiden

Als je durft te leiden, hoef je niet te doen alsof je alle antwoorden hebt; je blijft nieuwsgierig en stelt de juiste vragen. Je ziet macht niet als iets om te verzamelen, maar je wilt je kennis delen. Je gaat moeilijke gesprekken en situaties niet uit de weg, en je weet dat je kwetsbaar opstellen af en toe nodig is. Durf te leiden gaat over leiderschap vanuit je hart. Dit vergt moed en daadkracht!

 


 

 

 

 

5. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Dit boek is al jaren een bestseller en (her)ken je wellicht al. Het boek staat bomvol met wijze levenslessen en leert hoe we de kwaliteit van vanuit werk omgeving en privé context kunnen verbeteren of veranderen aan de hand van de zeven eigenschappen.

 


 

 

Contact

Zayra Muller

Training en Coaching

Copy rights

© Zayra Muller