Sacred gift: ons slimme onbewuste
Sacred gift: ons slimme onbewuste

Sacred gift: ons slimme onbewuste 30-01-2019 | Mind

De snelheid van ons leven is exponentieel gestegen de afgelopen decennia mede als gevolg van de technologische ontwikkelingen.

 

De mensheid produceerde in 2010 evenveel informatie in twee dagen als de hele mensheid vanaf het begin van onze beschaving tot 2003 in totaal heeft geproduceerd (Eric Schmidt, 2010).

Voor veel mensen lijkt het limiet wel bereikt: zij haken af, het gaat te snel, ze krijgen stress gerelateerde klachten, krijgen een burn out of raken gedeprimeerd. Ons bewuste oftewel onze ratio heeft een beperkte opslagcapaciteit en raakt overspannen als we meer informatie te verwerken krijgen dan we kwijt kunnen. We kunnen stellen dat we dan niet bewust omgaan met onze capaciteit.

 

Anno 2019 hebben we juist behoefte aan menselijke kwaliteiten als bijvoorbeeld creativiteit en positiviteit om de uitdagingen waar we voor staan in deze tijd te kunnen oplossen.

Waarom laten we onszelf als mens eigenlijk in een lage versnelling staan ten opzichte van de technologie?

 

Volgens de neurowetenschap heeft ons slimme onbewuste een capaciteit die 200.000 x groter is dan ons bewuste brein. De plek die kan zien als een harde schijf waar onze opslagcapaciteit onbeperkt is en alles in je leven wordt opgeslagen. Laten we met deze kennis onze onbewuste schatkist gebruiken.

 

Wij hebben een maatschappij gecreëerd waarin onze ratio overheerst en onze intuïtie -”our sacred gift” zoals Einstein dat noemt -, is vergeten.  Is het dan nu niet de hoogste tijd om dat weer om te draaien, om our ”sacred gift” te gaan benutten?

 

Meer onze intuïtie te gebruiken, in plaats van alleen maar onze ratio. En dus het onderbewuste meer bewust te maken? Maar hoe doen wij dat? Onze intuïtie of ons onbewuste gebruiken en onze ratio hierbij als dienaar inzetten zoals Einstein bedoelde. Wij hebben hoofdzakelijk onze ratio ontwikkeld de afgelopen 100 jaar.

 

Het lijkt mij geen overbodige luxe om in deze tijd en maatschappij wat meer kennis van onze emoties en vaste overtuigingen te hebben.

Het zijn belangrijke richtingaanwijzers in ons leven.

 

 

Coaching helpt jou om bewust te worden van je richtingaanwijzers en deze de juiste richting voor jou te laten wijzen.

 

Contact

Zayra Muller

Training en Coaching

Copy rights

© Zayra Muller